Camera inspectie

Rioleringsproblemen

Problemen in het riool zijn lastig op te sporen, omdat sommige stukken zo smal zijn dat er geen mensen kunnen komen. Maar tegenwoordig beschikken we over moderne cameratechnologieën die het riool inspecteren en die wel op onbereikbare plekken kunnen komen.

Onderstaand vind je een aantal rioleringsproblemen die kunnen ontstaan en waarbij het verstandig is om gebruik te maken van een camera om de locatie op te sporen.

  • Rioollucht in en om de woning
  • Verzakkingen in de tuin of bestrating
  • Rioolwater in de kruipruimte van de woning
  • Borrelende afvoerputjes of sifons

Met de camera kunnen we rioleringen tussen de 32 en 400 millimeter in beeld brengen. Vrijwel alle riolen bevatten afmetingen die hier tussen vallen.

lekkage-probleem
dakdekker

Dakdekker

Loodgieter

spoed

Spoed

drop

Vochtbestrijding

Hoe werkt een camera inspectie?

Voordat er begonnen wordt aan een camera inspectie in het riool, worden de rioolleidingen gereinigd met een hogedrukreiniger. De riolering moet namelijk schoon zijn om rioolbuizen goed in beeld te krijgen. Zo voorkomen we bovendien dat de cameralens vuil wordt en er geen zicht meer is.

De camera’s bevatten LED lampjes, zodat de weg die de camera aflegt goed belicht wordt. Met behulp van een duwkabel kan de camera zo’n 25 tot 30 meter ver in een riolering komen. Hoever de camera precies komt, hangt af van het aantal bochten.

In de meeste gebouwen is een afstand van maximaal 30 meter genoeg om de locatie van het probleem op te sporen. Door het gebruik van camera inspectie wordt onnodig hak- en breekwerk voorkomen.

Probleem herkennen

Onze loodgieters zijn er in gespecialiseerd om problemen te herkennen die op de camerabeelden staan. Aan de hand van de beelden maakt hij een inschatting van de ernst van het gesignaleerde probleem. Na het camera inspectie onderzoek wordt er een rapport opgesteld. Deze wordt voorzien van een digitale tekening van het onderzochte rioolstelsel en vervolgens wordt er een advies opgesteld om het probleem te verhelpen.

stappen
inspectie

Dakinspectie

detection

Lekdetectie

zink

Zinkwerk

Camera inspectie

lekkage-icon

Daklekkage

lood

Loodwerk

riool

Riolering

Werkgebieden

Hoe gaat het in zijn werk?

  • We ontvangen je aanvraag
  • Je aanvraag gaat naar specialisten
  • Je ontvangt vrijblijvend offertes
  • Je kiest de beste aanbieding

Wat zeggen onze klanten?

Dhr. Elsemulder uit Zwijndrecht

Ons lekkageprobleem werd binnen notime verholpen. We hadden al eerder ieamnd langs laten komen maar dit werd was geen preventieve oplossing. Dankzij Lekkage.org is het nu echt...

Mevr. Verheij uit Wateringen

Ik had een lekkage op zolderverdieping. Waterdruk reductie was ventiel waarschijnlijk stuk en moest worden vervangen. Alles is snel en kundig opgelost, hiervoor mijn complimenten...

Dhr. Keijser uit Steenwijk

Onze muren in de slaapkamer bij het raamkozijn werden steeds viezer en de ramen vochtig. Dit had blijkbaar te maken met een lekkage. We hebben scherpe offertes gekregen en er...

samenwerking

Meerdere vrijblijvende offertes opvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.