Is het ontgrendelen van sloten met je vingerafdruk praktisch?

De opmars van de biometrische vergrendelingssystemen lijkt niet meer te stoppen. Het lijkt niet eens zo lang geleden dat de biometrische beveiligingssystemen zoals bijvoorbeeld vingerafdruksloten alleen voorkwamen in sciencefictionfilms. Zelfs toen de technologie beschikbaar werd voor bedrijven en huiseigenaren, gingen veel mensen ervan uit dat het te duur of te complex zou zijn om het aan te schaffen. Nu kunnen we in het dagelijkse leven eigenlijk niet meer zonder. Denk maar eens aan de vingerscanner of de gezichtsherkenning om toegang te krijgen tot je telefoon.

Installeer het zelf

Toen deze technologie net beschikbaar werd voor vergrendelingssystemen waren er betrouwbaarheidsproblemen, waar veel mensen zich zorgen over maakten. Zou het elke keer wel lukken? Het feit is dat vergrendelingssystemen met een vingerafdruk net zo eenvoudig en betrouwbaar zijn geworden om te bedienen als elk standaard sleutelvergrendelingssysteem. Veel mensen zijn nu zelfs verrast om te horen dat ze kant-en-klare vingerafdruksloten kunnen kopen, die eenvoudig door elke huiseigenaar kan worden geïnstalleerd. En het grootste voordeel wat mensen ervaren is dat ze nooit meer hoeven te zoeken naar een sleutel.

Geen gaten boren of veranderingen aan de deur

Is dat niet gek? Ja, maar het is maar het is waar! In feite zien deze nieuwe compacte vingerafdrukvergrendelingssystemen er niet heel veel anders uit dan enig ander standaard sleutelvergrendelingsmechanisme. Ze vereisen zelfs geen boren of veranderingen aan de deur zelf. Haal de kit eenvoudig uit de verpakking. Schuif het op zijn plaats, draai de schroeven aan en je bent klaar om te gaan.

Geweldige nieuwe functies

Omdat de kosten van deze nieuwe technologie maar blijven dalen, installeren steeds meer mensen ze op hun deuren. Maar het zijn niet alleen de lagere kosten, die mensen aantrekken, het zijn de functies die vingerafdrukvergrendelingssystemen bieden en die deze nieuwe systemen zo aantrekkelijk maken. Zo is het geen probleem meer als je even naar buiten loopt en de deur valt achter je dicht. Ook moeders vinden het ook vaak een veilig idee als kinderen niet meer met een sleutel op zak hoeven rond te lopen. Ze kunnen er vaak niets aan doen, maar er zijn kinderen die twee keer per jaar een sleutel kwijtraken. Met alle gevolgen, want sloten zullen hoe dan ook vervangen moeten worden.

Vingerafdrukvergrendelingssystemen zijn lockpick-proof

Je kunt deze sloten niet lockpicken en als je denkt dat je een expert moet zijn om een slot te kunnen lockpicken, heb je het helaas mis. Kinderen kunnen nu lockpick-sets op het internet kopen, waarmee je een deur net zo snel kunt openen als met een sleutel. Met een vingerafdrukvergrendelingssysteem kun je ook mensen volgen, die door de deur komen en gaan.

Bezoek de website van een betrouwbare slotenmaker https://slotenmaker.mobi/harmelen