Loodwerk

Voor alle loodwerkzaamheden

Een loodgieter was oorspronkelijk een vakman die stroken lood en loden pijpen goot. Vandaar de naam loodgieter. Tegenwoordig houdt het vak echter veel meer in dan dat, maar nog steeds houden onze loodgieters zich bezig met loodwerk.

Er wordt gebruik gemaakt van loodwerk bij onder andere daken, goten, dakkapellen, schoorstenen en gevels. Onze vakmannen voeren diverse klussen omtrent loodwerk voor je uit. Samen gaan we met jou in gesprek zodat we vervolgens met jouw wensen en verwachtingen aan de slag kunnen gaan.

lekkage-probleem
dakdekker

Dakdekker

Loodgieter

spoed

Spoed

drop

Vochtbestrijding

Wat is lood

Lood is een scheikundig element dat al gebruikt wordt sinds 5000-4500 jaar voor Christus. Het is een donker-blauw-grijs metaal dat zacht, buigzaam en kneedbaar is. Bij kamertemperatuur is het een slechte geleider van elektriciteit en het is zeer bestendig tegen corrosie. Vanwege de hoge buigzaamheid is lood een zeer geschikt materiaal om bij de woningbouw kieren te dichten.

Nadeel van loodwerk

Een nadeel van lood is dat het schadelijk is voor het milieu. Tegenwoordig wordt er daarom steeds minder gebruik van gemaakt, maar in de bouw zien we het nog volop terug. Lood wordt nog altijd veel toegepast als waterkeringen van bijvoorbeeld dakgoten.

Bij dakgoten wordt vaak gebruik gemaakt van bladlood, dat is een dunnere variant. Ook wordt lood nog veel toegepast in legeringen. Vroeger werd het gebruikt in verf om het beter bestand te maken tegen weersinvloeden, maar dat is sinds 1999 verboden in de EU.

Dakwerk en loodgieterswerk

Onze loodgieters en dakdekkers zijn allround vakmannen. Ze kunnen, naast snel ter plaatse zijn in geval van een lekkage, ook alle dak- en loodgieterswerkzaamheden voor een gunstig tarief uitvoeren. Van verwarming aanleggen tot bitumen vervangen.

Lekkage is expertisewerk

Lekkage is vaak lastig om op te lossen. Al is het alleen maar omdat de bron niet direct gevonden kan worden. Deze bevindt zich vaak tussen woonlagen of muren in. Maar op de gok gaan breken doen de experts van Lekkage.org niet.

Om de exacte locatie van de lekkage te vinden worden er technische hulpmiddelen gebruikt waarmee er door muren heen gekeken kan worden. Het bespaart jou en ons veel werk als we direct de bron kunnen aanpakken. Dat is een voordeligere en snellere werkwijze dan bedrijven die niet gespecialiseerd zijn in lekkage.

inspectie

Dakinspectie

detection

Lekdetectie

zink

Zinkwerk

Camera inspectie

lekkage-icon

Daklekkage

lood

Loodwerk

riool

Riolering

Werkgebieden

Hoe gaat het in zijn werk?

  • We ontvangen je aanvraag
  • Je aanvraag gaat naar specialisten
  • Je ontvangt vrijblijvend offertes
  • Je kiest de beste aanbieding

Wat zeggen onze klanten?

Dhr. Verbeek uit Zuidlaren

Ons lekkageprobleem werd binnen notime verholpen. We hadden al eerder ieamnd langs laten komen maar dit werd was geen preventieve oplossing. Dankzij Lekkage.org is het nu echt...

Mevr. Brands uit Middelburg

Wij hadden last van een lekkage in onze keuken. Zelf zijn wij niet zo handig waardoor we dit niet zelf konden oplossen. Dankzij Lekkage.org hadden wij al snel een vakman klaar staan...

Dhr. Hehl uit Hoogeveen

Onze muren in de slaapkamer bij het raamkozijn werden steeds viezer en de ramen vochtig. Dit had blijkbaar te maken met een lekkage. We hebben scherpe offertes gekregen en er...

samenwerking

Meerdere vrijblijvende offertes opvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.