Vochtbestrijding

Voorkom vochtplekken

Als gevolg van een waterlek of lekkage kunnen er vochtproblemen ontstaan. Vochtplekken brengen een scala aan vervelende problemen met zich mee. Ten eerste is het niet mooi, maar een groter probleem zijn de schimmels, zwammen en ongedierte.

Dit zorgt voor rotting van het bouwmateriaal. Onder andere muizen, ratten en torren hebben een voorkeur voor vochtplekken. Daarnaast is vocht ook slecht voor de gezondheid.

Je kunt last krijgen van kortademigheid, reuma en vermindering van de weerstand. Tot slot zal de energierekening omhoog gaan door vochtproblemen, omdat het de isolatie van de ruimte aantast.

lekkage-probleem
dakdekker

Dakdekker

Loodgieter

spoed

Spoed

drop

Vochtbestrijding

Hoe ontstaan vochtplekken?

Als er sprake is van een vochtprobleem bij jou thuis, dan doe je er verstandig aan om een professional in te schakelen voor vochtbestrijding. Zo voorkom je dat de vochtproblemen erger worden. Onze loodgieters zijn ervaren in het bestrijden van vocht in jouw woning. Verder kan de expert je informeren en voorlichten, zodat je vochtproblemen in de toekomst kan voorkomen.

Vochtplekken kunnen meerdere oorzaken hebben. Hieronder vind je een korte beschrijving van een aantal mogelijke oorzaken:

  • Condensatie. Condensatie ontstaat door een slechte ventilatie in een ruimte waardoor condens zich ophoopt. Condensatie ziet u vaak op het raam of spiegels, maar kan ook op muren voorkomen.
  • Vocht uit de grond. Nederland is een nat land en dat is terug te zien in de grond. Met name in de Randstad is een groot deel drassig. Huizen die gebouwd zijn op een voormalige sloot (of in de buurt daarvan) lopen bijvoorbeeld meer risico op vochtproblemen in de kruipruimte of kelder.
  • Lekkage. Door kapotte leidingen of CV ketels kunnen lekkages en dus ook vochtplekken onstaan.
  • Doorslaand vocht. Of ook wel vochtdoorslag genoemd. Dit ontstaat door een combinatie van (slag)regen en wind. Het ervoor dat water met grote kracht tegen de gevel van de woning slaat. Als een woning al beschadigd is kan het zeer schadelijk zijn, regenwater kan dan bijvoorbeeld doorslaan naar de binnenmuur.
  • Bouwmaterialen. In de materialen waar een woning van gemaakt is bevindt zich vocht. Natuurlijke materialen, zoals hout, bestaan voor 1/5e deel uit vloeistof. Maar ook materialen die geen tot weinig vocht bevatten, kunnen vocht aantrekken.

Heb je last van vochtplekken of andere vochtproblemen? Voor vochtbestrijding door een expert bij jou in de buurt neem je contact met ons op. Via Lekkage.org vind je altijd een vakman dichtbij voor vakkundige vochtbestrijding.

stappen
inspectie

Dakinspectie

detection

Lekdetectie

zink

Zinkwerk

Camera inspectie

lekkage-icon

Daklekkage

lood

Loodwerk

riool

Riolering

Werkgebieden

Hoe gaat het in zijn werk?

  • We ontvangen je aanvraag
  • Je aanvraag gaat naar specialisten
  • Je ontvangt vrijblijvend offertes
  • Je kiest de beste aanbieding

Wat zeggen onze klanten?

Dhr. Hulst uit West-Terschelling

Ons lekkageprobleem werd binnen notime verholpen. We hadden al eerder ieamnd langs laten komen maar dit werd was geen preventieve oplossing. Dankzij Lekkage.org is het nu echt...

Mevr. Huijbrechts uit Zutphen

Ik had een lekkage op zolderverdieping. Waterdruk reductie was ventiel waarschijnlijk stuk en moest worden vervangen. Alles is snel en kundig opgelost, hiervoor mijn complimenten...

Dhr. Lemmens uit Rijen

Wij hadden last van een lekkage in onze keuken. Zelf zijn wij niet zo handig waardoor we dit niet zelf konden oplossen. Dankzij Lekkage.org hadden wij al snel een vakman klaar staan...

samenwerking

Meerdere vrijblijvende offertes opvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.